A sittes konténer használata ideális megoldás lehet az építkezések, felújítások és nagyobb takarítások során keletkező hulladék gyűjtésére és szállítására. A következő anyagokat szokás ilyen konténerekben szállítani:

  1. Építési törmelék: Ez magában foglalhatja a betont, téglát, cserépet, cementet és más építőanyagok darabjait, amelyek az építési és bontási munkálatok során keletkeznek.
  2. Kerámia: Csempék, porcelán termékek, és egyéb kerámiából készült anyagok, amelyek megsérültek vagy cserére kerültek.
  3. Kő és kavics: Többek között természetes kő, kavics, kövezet és más hasonló anyagok, amelyek felújításkor vagy kertrendezés során keletkeznek.
  4. Homok és föld: Az építkezéseken, kertépítéseken keletkező föld, homok és egyéb természetes anyagok, amelyek nem szennyezettek más hulladékkal.
  5. Faanyagok: Töredezett faanyagok, fa maradványok, amelyek nem tartalmaznak festéket, lakkozást vagy egyéb kémiai kezelést. Ezeket gyakran külön kell gyűjteni a nem kezelt fától.
  6. Fémek: Bizonyos típusú konténerekbe fémhulladékot is lehet helyezni, mint például acél, alumínium és egyéb fém építési anyagok.
  7. Beton és aszfalt: Felújítások vagy útépítési munkálatok során keletkező anyagok.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a konténerek nem alkalmasak veszélyes anyagok, például azbeszt, vegyszerek, festékek, olajok és biológiai hulladékok szállítására. Mindig ellenőrizd a helyi előírásokat és a hulladékkezelő cégek által meghatározott szabályokat, hogy biztosan megfelelő módon szállítsd a hulladékot. Az előírások betartása nemcsak a környezetet védi, hanem a jogi felelősségvállalást is minimalizálja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Explore More

A szelektív hulladékgyűjtés fontossága

szelektív hulladékgyűjtés
november 11, 2023 0 Comments 0 tags

A konténeres sittszállítás szabályai

november 9, 2023 0 Comments 0 tags

A konténeres sittszállítás Magyarországon szigorú szabályokhoz kötött: Ha közterületre szeretnénk konténert helyezni, engedély szükséges. Engedély nélkül büntetésre számíthatunk, így fontos, hogy a helyi hatóságoknál időben kérjük ki a szükséges dokumentumokat​